Sony

Sony ka filluar aktivitetin e saj në vitin 1946 si një ndërmarrje e vogël, në atë kohë e njohur me emrin Tokyo Tsushin Kogyo K.K.

Themeluesi Masaru Ibuka kishte si qëllim të tij krijimin e një kompanie e cila ka në qendër lirinë e shprehjes dhe mendjen e hapur, e cila nëpërmjet teknologjisë do të kontribuonte në kulturën japoneze.

Simbolizimi i kësaj fryme për të bërë çfarë nuk eshtë bërë më parë, ka vazhduar të prodhojë produkte të reja në botë.

Sony është një markë, e cila ka tejkaluar kufijtë e një prodhuesi pajisjesh elektronike, duke shtrirë aktivitetin edhe në kinematografi, muzikë, video-lojëra e së fundmi edhe në Inteligjencën artificiale.

Kategoria që ne importojmë janë bateritë, CD & DVD, USB, karta memorieje etj.