Home > Portfolio > HoReCa > Finlandia

Finlandia

Finlandia është një vodkë e prodhuar në Finlandë nga elbi gjashtëradhësh finlandez i rritur dhe nga uji i burimit akullnajor. Elbi është distiluar në alkool neutral duke përdorur një sistem të vazhdueshëm distilimi me shumë presion në një distileri në fshatin Koskenkorva drejtuar nga Korporata Altia e Finlandës. 

Alkooli i distiluar transportohet më pas në një strukturë prodhimi në fshatin Rajamäki, rreth 45 kilometra (28 milje) në veri të Helsinkit. Në Rajamäki, alkooli është i përzier me ujë akullnajor, me aromë (përveç prodhimit klasik pa aromë, 101 dhe Platinum), dhe i futur në shishe.