Home > Portfolio > HoReCa > Maisel's Weisse

Maisel's Weisse

Brauerei Gebr. Maisel KG është një birrari me pronësi familjare që gjendet në Bayreuth, Gjermani, më e njohur për birrën e grurit. Është prodhuesi i katërt më i madh i birrës së grurit në Gjermani.

Ajo u themelua në vitin 1887 nga vëllezërit Eberhardt dhe Hans Maisel në qytetin e Franconisë së Epërme të Bayreuth-it. Ata ndërtuan një birrari moderne dhe kështu hodhën themelet për kompaninë ende të suksesshme. Më 1955, birraria hodhi në treg Weisse Maisel-in, një linjë e birrës së grurit për të cilat ata janë më të njohur.

Maisel's Weisse ka aromë frutash dhe shije të birrës së grurit. Ajo gjithashtu përcakton qartë veten nga birra të tjera të grurit me ngjyrën e saj të ndritshme të kuqërremtë.

Maisel's Weisse Original arriti të mundë të gjithë pjesëmarrësit e tjerë në kategorinë "Wheat Beer Bavarian Style" në Çmimet Botërore të birrës në 2018, duke e bërë atë birrën më të mirë të grurit në botë. Dy pozicionet më të mira në Çmimet Botërore të Birrës 2018.