Home > Portfolio > HoReCa > Dewar's

Dewar's

Marka Dewar's u krijua nga John Dewar, Sr. në 1846. Nën kontrollin e dy djemve të tij, John A. Dewar Jr dhe Thomas "Tommy" Dewar, marka u zgjerua për t'u bërë udhëheqës i tregut global deri më 1896. Tommy u bë i famshëm si autori i një ditari udhëtimi, “Ramble Round the Globe”, i cili dokumentonte udhëtimet e tij duke publikuar emrin e Dewar-it. Dewar përfundimisht e zgjeroi produktin e tyre duke ndërtuar distilerinë Aberfeldy më 1896. Kompania u bashkua me Distillers Company në vitin 1925. Distillers u ble nga Guinness në vitin 1986 dhe Guinness u bashkua me Grand Metropolitan për të formuar Diageon në vitin 1997. Diageo i shiti markën Dewars shoqërisë Bacardi një vit më pas.